Arno Kolenbrander, 42 jaar, Rotterdammer van geboorte krijgt Nationale bekendheid als hij de Hennie Huisman Soundmixshow wint met het nummer Why God Why uit de musical Miss Saigon. Binnen een week verkocht Arno 32.000 single’s van het nummer en kwam hierdoor in de top tien van de Mega Top 50 binnen.

Maar voor het winnen van de soundmixshow was Arno ook al jaren bezig met zingen. Op de lagere school wilde Arno bij de afscheidsmusical niet de hoofdrol maar de rol waarin het meest gezongen werd. Na de lagere school kwam de Mavo en ook hier zat Arno in het schoolbandje. In de jaren na de Mavo is Arno, naast zijn opleiding en werk, gaan optreden in het land. Eerst ervaring opdoen tijdens talentenjachten en vanuit deze talentenjachten kwamen de optredens eigenlijk vanzelf.

In de begin jaren 90 nam Arno in samenwerking met Aad Klaris de single “ Jij Bent Mijn Hit” op. Deze single had eigenlijk alleen regionaal succes. Vanaf 1992 gaat Arno werken als chauffeur bij een snoepgroothandel en voorzag o.a. de bioscopen van snoep en lekkernijen. Maar het zingen ging natuurlijk gewoon door naast zijn werk. En in 1995 zag Arno de oproep van Hennie Huisman op tv. Arno dacht… wie niet waagt, die niet wint en besloot zich op te geven. Het werd een groot succes en Arno won de editie van 1995!!

Na het winnen van de soundmixshow gaat Arno samenwerken met Peter de Wijn en Velibor Weller. Uit deze samenwerking ontstaat zijn eerste album, welke onder zijn eigen naam “Arno Kolenbrander” uitkomt.

Vanaf 1999 treedt Arno op in Studio 21 in Hilversum en doet mee in twee dinnershows van Frank Wentink. Na deze ervaring besluit Arno weer te gaan optreden in het land.

In 2000 dingt hij tijdens de nationale voorronde mee naar deelname aan het Eurovisie Songfestival met een een Engelstalig lied “One Step Behind” In 2004 heeft Arno het nog een keer geprobeerd en nam deel aan het Nationale Songfestival met een liedje geschreven door Johnny Logan “The Story of my Life”

In oktober 2004 begint Arno zijn eigen feestcafé “De Malle Molen” in Millingen aan de Rijn. Dit café heeft hij tot 2008 en zijn zangcarrière krijgt op dat moment niet de aandacht die nodig is en daarom besluit Arno zijn zingen weer volledig aandacht te geven.

In 2009 verschijnt het album “Terug van Weggeweest” Met 13 Nederlandstalige nummers is het album een fantastische comeback. Met de single “Meer dan dit” gaf Arno de aftrap voor een nieuw hoogtepunt in zijn carrière. De stijl is back to basic, pure muziek, nederpop in de breedste zin van het woord. Stevige rock afgewisseld met gevoelige ballads. “Terug van weggeweest” is een titel die je gerust letterlijk mag nemen.

In 2012 had Arno een bescheiden rol als één van Jezus’ discipelen in The Passion.

Share